
Periode
Eind juli, begin augustus , dit wegens de groene walnoten die dan beschikbaar zijn.
Ingrediënten (1 liter Amaretto)
• 5 stuks groene walnoten
• 50 gram hazelnoten.
• 15 ml amaretto extract.
• 250 gram suiker.
• 300 ml alcohol van 94 AV procent.
• ongeveer 550 ml water,aanvullen tot 1 liter.
Hulpmiddelen
• Vijzel of blender.
• Glazen pot.
• Kaasdoek of filterpapier.
Bereidingswijze
Neem groene walnoten met bolster en snij in vieren.
Maak de hazelnoten fijn met een blender of vijzel.
Doe alle noten in een glazen bokaal met wijde hals .
Voeg de alcohol toe. De vruchten dienen onder te staan,anders moet je een deel van het water toevoegen.
Sluit de pot goed af.
Laat alles 5 weken marcereren.
Filter door een kaasdoek en nadien door een papierfilter.
Voeg de suiker en het amaretto-extract toe.
Schud regelmatig tot de suiker opgelost is.
Bent u een zoetlip neem dan 350 gram suiker en voeg 490 ml water toe.
Zodra de suiker is gesmolten kan de amaretto worden gebotteld.
Wacht minimaal 1 week alvorens te proeven.