
Ingrediënten
• 6 onbespoten citroenen
• 1 liter 95% alcohol
• 1 liter water
• 900 gram kristalsuiker (witte)
• flessen voor 2½ liter limoncello
Bereidingswijze
De citroenen moeten biologisch zijn met een onbehandelde schil. De citroenen worden eerst goed gewassen vooraleer ze geschild worden. De dunne gele bovenzijde van de citroen wordt er met behulp van een dunschiller afgehaald.
De dunne gele schillen worden nu in een bokaal gedaan, daarna er de pure alcohol overgieten. De bokaal wordt daarna afgesloten en de inhoud ervan gedurende 2 weken laten trekken. Regelmatig schudden.
Na 2 weken maken we een siroop van kokend water en suiker.
Dit mengsel 5 minuten laten koken, de siroop laten afkoelen en toevoegen aan de citroengele alcohol.
Het mengsel filteren (koffiefilter in een trechtertje). Het filterzakje platknijpen om de vloeistof er goed uit te krijgen.
De gefilterde massa in propere, klare glazen flessen gieten en deze een plaats geven in een donkere, frisse plaats (beschutten tegen zonlicht).
Na twee à drie weken is de likeur op smaak.
Nota
In de plaats van zuivere alcohol kan ook wodka gebruikt worden, de likeur voelt dan minder straf aan.
Nota
Je moet ongeveer net zoveel water gebruiken als je alcohol gebruikt hebt in het geval van 95% alcohol, iets minder water wanneer je minder sterke alcohol hebt gebruikt. Je wilt op ongeveer 30 á 50 % alcohol uitkomen wanneer de drank helemaal klaar is.
Alternatieve recepten
ca. 1l limoncello
• 5 biologische citroenen
• 400 g witte kristalsuiker
• 0,5 l water
• 0,5 l zuivere alcohol van 94°
ca. 2l limoncello
• 8 biologische citroenen
• 1 liter wodka
• 1400 g suiker
• 1 liter water
Eigen resultaat: